Önismereti csoport a bennünk élő istennők segítségével

Önismeret, önfejlesztés

 • Hol tartok most az életemben?
 • Miért kellett ennek megtörténnie velem?
 • Miért történik meg újra és újra?
 • Ki az oka ennek?

Mindannyiunknak szüksége van időnként útmutatásra. Egy vezérfonálra, amibe bátran belekapaszkodhat, ha úgy érzi, elakadt az élete.

Ősi igazság, hogy mindenki a saját életének a legjobb szakértője. Miért akkor ez a sok bizonytalanság?

Az önismereti csoport segít abban, hogy felismerd az elakadásokat és megtaláld a kifelé vezető utat.

Hogyan működik az önismereti csoportunk?

Havonta egy alkalommal találkozunk egy egész napos csoportfoglalozásra. Hogy mivel töltjük ki az időnket? Nos, a feladatok változatosak, de hónapról hónapra – más formában – ismétlődnek. Ez a rutin is fog téged abban segíteni, hogy ráláss önmagadra, és ha szeretnél, akkor felkészülj arra, hogy gyengéden változtass, változz. Az általam használt módszer segítségével régi sebek és hiányok tárhatók fel és gyógyíthatók. Fontos: a gyógyulás nem azt jelenti, hogy többé nem létezik a sérülés. Van, együtt élsz vele, de megszelídítetted és már nem korlátoz az életedben. Az együtt töltött időszak alatt végbemenő változások pedig sorsformálóak lehetnek, ráadásul a csoport olyan szeretetteli tükröt tart, amiben kívülről láthatod magad. A felismerések sokszor csak lassan érnek be, de nem egyszer villámcsapásszerűen érkeznek.

Miért a görög mitológiát hívjuk segítségül?

Bármelyik ősi mitológia lehetne. De Európában élünk, kultúránkban, művészetünkben egészen hétköznapjainkig való kihatással a görög mitológia van jelen. Mondhatnám: hozzánk ez áll a legközelebb, ezzel tudunk a legkönnyebben azonosulni. Azok a sztereotipikus szerepeink, amikben élünk, a görög mitológia istennőin keresztül követhetők és érthetők meg a legkönnyebben. Tehát mondhatnánk: az „istennőzés” egy modell. Ám én jobban szeretem, ha inkább úgy fogalmazunk: félig játékos, félig művészi, de mindenképpen kreatív térbe helyezett élmény.

Az istennők tényleg segítenek!

A csoportban 7 görög istennő mítoszán keresztül ismerkedünk meg szerepeinkkel, vágyainkkal, pozitív és destruktív magatartásformáinkkal. Minden nép mitológiája lenyomata az adott kor, kultúra társadalmi berendezkedésének. Ilyenformán állíthatjuk, hogy az egyetemes női szerepeink is megjelennek a mitológiákban az egyes istennők képében, legyen az bármelyik nép istensége. Így az is igaz, hogy ezek sztereotipikus, de ha tetszik, archetipikus szerepek és viselkedésminták, amiből már látszik, hogy bennünk ezek jócskán keverednek, tehát kijelenthetjük, hogy tiszta „típus” nincs. Senki sem csak egy szerep mentén éli az életét, mondjuk nem csak dolgozó nő vagy csak édesanya vagy csak apja lánya. De izgalmas utazás felfedezni, hogy melyik szerepünk milyen módon van bennünk jelen, és ennek kiváló, játékos módja, ha ezeket a némileg megfoghatatlan, elvont szerepeket „istennősítjük”. Történeteik révén ugyanis mélyebb kapcsolatba kerülünk ezekkel a bizonyos magatartásformákkal. Általuk esélyt kapunk, hogy ráébredjünk hiányainkra, sérüléseinkre és megkeressük a gyógyulás útját.

Elakadásaink

 • Szülők-gyerekek: Hogyan vagyok én az apámmal? Hogyan vagyok én az anyámmal?
 • Testvéri szeretet és féltékenység
 • Hogyan találjak párt?
 • Mi mérgez engem (még mindig)?
 • Szörnyeink – korlátozó hiedelmeink
 • A hit magamban
 • Ha nem jön a szerelem
 • Stagnáló párkapcsolataink
 • Az életút felén
 • Az idő pedig telik…

Ki segít neked eligazodni belső istennőid világában?

Szia! 🙂 Sólyom Ági vagyok. Eredetileg tanár. Dolgoztam iskolában és az utóbbi időben már magántanárként. Mióta az eszemet tudom, egy dolog iránt sziklaszilárd maradt az elköteleződésem: emberekkel szeretnék dolgozni. Ám lassacskán kevés lett a tanítás, mindenképpen más megközelítéseket kerestem, hogy a mindennapi életünk elakadásaiban tudjak segíteni a hozzám fordulóknak. Sorra végeztem a képzéseket: meseterápiás képzés, coaching, csoportos önismeret. Az első nagy szerelem a népmesék világa volt: évszázadokon, sőt, évezredeken való fennmaradásuk számomra bebizonyította örökérvényűségüket. Az igazság, amit a mesék hordoznak, gyerekkorom óta elkísérnek. Aztán ahogy egyre jobban elmélyedtem a mesék világában, úgy fedeztem fel egy-egy mese mitológiai gyökereit. Lenyűgözött az egyiptomi, az indiai mitológia, és persze a görög mitológia számtalan története. Rádöbbentem, hogy ezek az alakok – istenek és istennők – itt élnek közöttünk, sőt: bennünk, hiszen őseink „teremtették” őket a saját képmásukra. Aztán elolvastam Jean Shinoda Bolen Bennünk élő istennők című művét, és ez adta meg a löketet ahhoz, hogy a görög istennőkkel kezdjek el behatóbban foglalkozni és velük dolgozni. Felfedeztem, micsoda lehetőséget adnak arra, hogy önmagunkkal egyre jobban tisztába jöjjünk.

Most pedig abban segítem női ügyfeleimet, hogy adott életszakaszuk elakadásain mielőbb átlendüljenek, hogy közelebb kerüljenek magánéleti céljaikhoz. Eszközeink között szót kapnak a művészetek, történetek, az alkotás, asszociáció és persze sok-sok beszélgetés arról, kire hogyan hatottak.

Mikor és hogyan találkozunk?

Havonta egy szombati napot fogunk együtt tölteni. Helyszín: Budán, a XI. kerületben egy barátságos oktatóterem. A következő csoport várhatóan 2023. őszén indul. A résztvevők száma: 10-13 fő.

Előzőleg szeretném, ha kicsit megismernél engem és én is megismernélek téged. Ezért az első találkozásunk egy díjtalan online megbeszélés lesz. Ennek során mesélek a csoportról, a foglalkozásokról, a részvételi díjról, és megbeszéljük problémáidat, célkitűzésedet.

Erre lesz szükséged, ha velünk tartasz

1 db. nyitott elme 🙂 Valamint egy füzet, toll nem árt. A többi eszközt én biztosítom.

Mit gondolnak azok, akik már jártak nálunk:

(vélemények)

Ha felkeltette a figyelmedet a benned élő istennőkkel való csoportos önismereti munka lehetősége, akkor kérlek, jelentkezz a konzultációra:

(űrlap)

Ajánlott irodalom: Jean Shinoda Bolen: Bennünk élő istennők